5 vanlige inspirasjonskilder til forfattere

with Ingen kommentarer

5 vanlige inspirasjonskilder til forfattere - 5 vanlige inspirasjonskilder til forfattere

En av utfordringene som forfattere står overfor, er spørsmålet om hva som skal skrives. Etter hvert som du har vært en stund i yrket, blir det vanskeligere å finne temaer som treffer det riktige punktet for dine lesere.

Denne artikkelen vil forhåpentligvis hjelpe deg å få den inspirasjonen som du sannsynligvis trenger for å begynne med boken din.

Først må du vite at følgende inspirasjonskilder ikke skal sees på som gjensidig utelukkende, eller at de er begrensede til disse alternativene. Som skribent skal du også lære å se på andre ting og hente inspirasjon fra dem.

Opplevelser fra virkeligheten

5 vanlige inspirasjonskilder til forfattere Opplevelser fra virkeligheten - 5 vanlige inspirasjonskilder til forfattere

Dette er kanskje er klisjé-svar, men det er fortsatt det beste.

Hver person har sin egen unike erfaring, og å det å kunne sette ord på dette er ikke bare realistisk, men også ærlig.

Uansett om du skriver fiksjon eller ikke, vil det å ha et sted å hente inspirasjon fra gjøre ting enklere for deg.

Følelser

5 vanlige inspirasjonskilder til forfattere Følelser - 5 vanlige inspirasjonskilder til forfattere

Å ha evnen til å skrive det du føler kan skape et svært autentisk mesterverk. Det beste med å skrive fra hjertet er at det er ærlig, og det treffer publikum på det rette stedet hvis det ordlegges riktig.

Du må imidlertid også minnes på at for mye følelser kan føre boken din inn på feil vei. Du kan bli fanget i alle følelser og ende opp uten substans. Derfor må du forsikre deg om at det er en balanse mellom begge to.

Objekter

5 vanlige inspirasjonskilder til forfattere Objekter - 5 vanlige inspirasjonskilder til forfattere

Du har kanskje ikke tenkt på dette, men objekter tilbyr store muligheter for temaer som du kan håndtere. Du må huske på at du ikke trenger å snakke om et objekt sånn som det er, du kan grave dypere og omhandle betydningen i noens liv eller bruke det som symbolisme.

Historie

5 vanlige inspirasjonskilder til forfattere Historie - 5 vanlige inspirasjonskilder til forfattere

Vår verden har en spennende historie. Når TV-programmer kan bruke historien som ramme for sine prosjekter, kan du også det. Du kan snakke om hva som kunne ha skjedd og alternative versjoner av historien. Samtidig må du forsikre deg om det du skaper er inspirert av, og ikke fullt og helt basert på, historiske kilder for å unngå forvirring.

Kunst

5 vanlige inspirasjonskilder til forfattere Kunst - 5 vanlige inspirasjonskilder til forfattere

Kunst er så mye mer enn bare malerier og tegninger; det omfatter musikk, dans og andre anerkjente former. Avhengig av hvilket publikum du prøver å nå, kan du prøve å nå leserne via sansen deres. Kunstformål kan snakke til deg via ulike kanaler og du kan bruke det også.

Hvis du går tom for ideer å skrive om, prøv å ta en pause. Noen ganger når du presser deg selv til å fullføre noe, vil hjernen din blokkere dine ideer mer og mer. Ta en tur ut, nyt en kopp kaffe og se litt på omgivelsene dine.

Kanskje finner du noe som manglet fra arbeidet ditt, eller du kan få tak i det neste perfekte temaet for ditt neste mesterverk.

Leave a Reply