7 kjennetegn på en velskreven bok

with Ingen kommentarer

7 kjennetegn på en velskreven bok - 7 kjennetegn på en velskreven bok

Det første steget på veien mot å bli en god skribent, er å bli en kritisk leser. For å få full kontroll over forfatteryrket, må du kunne skille en god bok fra en middelmådig en.

For å kunne hjelpe alle med å bli den forfatteren du er forutbestemt til å bli, vil vi dele de 10 kjennetegnene som en velskrevet bok skal ha med deg.

Valg av ord

Noen ganger bruker forfattere ukjente ord for å imponere lesere. Men som forfatter må du forstå at ikke alle ord trenger å være vanskelige, for noen ganger kan de komme i veien for formidlingen av budskapet ditt.

Lær å balansere bruken av disse ordene for en perfekt sammensatt bok.

Passende språk

Man må forstå at et språk, som er avhengig av bokens sjanger, må brukes på en passende måte for å holde leseren underholdt. For eksempel skal setningene være korte, men fortsatt konsise og konkrete når du vil formidle noen spennende. De skal treffe sansene til leseren direkte.

Passende språk - 7 kjennetegn på en velskreven bok

Innhold som er godt visualisert

Det som gjør mennesker mer interessert og villige til å fullføre en bok, er når de kan visualisere karakterene og omgivelsene. Mennesker leser for å på en måte overgi seg helt til en fantasivirkelighet som er boken din, men de vil ikke kunne gjøre det hvis du ikke bruker visuelle ord.

Karakterer som kan relateres til

Mennesker blir lett oppslukt av karakterer som de kan relatere til. Det betyr ikke nødvendigvis at en karakter skal formes til en spesifikk person. Det kan være forskjellige karakterer med forskjellige bakgrunner og dilemmaer som en person kan identifisere seg selv med.

Karakterer som kan relateres til - 7 kjennetegn på en velskreven bok

Fremme pedagogisk diskurs

Du kan virkelig si at boken din har gjort inntrykk på en lesers liv når de åpent engasjerer seg i en pedagogisk diskurs med andre lesere. Når du skriver må du sikre at boken kan sees og tolkes fra ulike vinkler.

Med dette vil mennesker kunne dele hvordan de tolker den, og starte en sunn diskusjon med andre.

Fengende

Når du ikke kan legge fra deg en bok, betyr det bare at den er virkelig god. Når du skriver må du passe på at du har planlagt hvordan historien din skal utfolde seg.

Du bør være i stand til å la den utfolde seg jevnt gjennom boken, slik at leserne har noe å se fram til. Og så snart historien har klart å fengsle dem, vil de få mersmak.

Fengende - 7 kjennetegn på en velskreven bok

Følelse av tid

Å miste følelsen av tid i teksten er en ganske vanlig feil blant nybegynnere. Nå om dagen er lesere relativt oppmerksomme på detaljer, og et lite avvik i en tidslinje kan ødelegge hele boken din.

Før du bestemmer deg for å gi ut boken, forsikre deg om at du har gått igjennom hvordan hendelsene forløper og at det gir mening når sett på som en helhet.

Sagt på en enkel måte, hvis du vurderer å gi ut arbeidet ditt må du være sikker på at du vet hva leserne vil ha. Du må sette deg selv i ditt publikums posisjon og begynne der.

Leave a Reply