8 skritt mot å skrive din egen bok

with Ingen kommentarer

8 skritt mot å skrive din egen bok - 8 skritt mot å skrive din egen bok

I og med at skriving som yrke sakte svinner hen, håper vi at fremtidige generasjoner vil se flere skribenter. Med denne målsetningen, tilbyr vi deg skrittene som du burde følge når du bestemmer deg får å skrive din egen bok.

Begynn med sjangeren

For å være sikker på at du ikke glipper med hele stemningen i boken din, må du velge sjangeren. Dette lar deg velge det riktige språket, sette sammen de perfekte karakterene og lage historien på en effektiv måte.

Når sjangeren er valgt, må du forsikre deg om at den største delen av historien stemmer overens med sjangeren.

Velg din avslutning

Årsaken til at vi anbefaler å velge avslutningen din på forhånd, er at det er enklere å planlegge en hel historie når du vet hvordan du vil at den skal slutte.

Når du ikke er sikker på om du vet hvordan du vil at ting skal slutte, finnes det en mulighet for at du skriver om avslutningen gang på gang. Dette kan være belastende, og bidra til enda mer stress for deg.

Se for deg karakterene

Karakterer kan betyr mange ulike ting, avhengig av hvilken type forfatter du vil være. Noen ganger liker forfattere å bygge opp karakterer med en åpenbar kobling til historien. Men det er andre som foretrekker å grave dypere og illustrere symbolisme gjennom dem.

Siden du allerede har både sjangeren og avslutningen, bør det være enkelt å finne ut av hvilke karakterer du skal bygge.

8 skritt mot å skrive din egen bok Se for deg karakterene - 8 skritt mot å skrive din egen bok

Lag et rammeverk

Hvis du ikke er i stand til å lage en ramme rundt hvordan historien skal gå fremover, og hvordan hendelsene avsløres og løses, da vil du helt sikkert gjøre en mengde arbeid om igjen. Hensikten med en ramme er å bygge selve ryggraden i boken din.

Når du vet hvordan ting skal plasseres, er du klar for det neste skrittet.

Skriv det første utkastet

I og med at du allerede har rammeverket, historien, karakterene, sjangeren og til og med avslutningene, kan du nå fylle inn tomrommene. Rammen kan gi det store bildet, men det er de minste detaljene som vil gjøre at dine lesere sitter på stolkanten og er helt oppslukt i boken din.

Ta en pause

Ta en pause når du er ferdig med det første utkastet. Dette betyr ikke å ta noen minuttet eller timer fri, det betyr å ta akkurat så mye tid som du trenger for å rense hodet ditt.

Les og skriv om

Når du har ladet opp igjen kan du ta en titt på ditt første utkast med nye øyne. Dette lar deg se de delene av boken som trenger forbedring. Les og skriv om det som trenger det, og ikke glem å hvile.

Avsluttende redigering

Når du har den perfekte historien i hendene dine, er det på tide med de tekniske greiene. Du trenger å se etter stavefeil og grammatiske feil. Du må også se om det er noen setninger som trenger å omformuleres eller bygges opp annerledes.

Når du har klart det, kan du bestemme deg for om du vil fortsette med publisering med en gang, eller vente. Selve publiseringsfasen er et annet aspekt du må gjøre deg kjent med.

Leave a Reply