Bokutgivelsens 7-trinns prosess

with Ingen kommentarer

Bokutgivelsens 7 trinns prosess - Bokutgivelsens 7-trinns prosess

Å publisere sin helt egen bok kan være et øyeblikk som endrer livet. Som forfatter må det være en livslang drøm å se sitt arbeid i stive permer. Og for å være helt ærlig er det ikke umulig å gjøre noe sånt nå om dagen, men du må tenke deg hardt om først.

Hvis du har bestemt deg for å bli en utgitt forfatter, må du virkelig gjøre de følgende tingene.

Avgjør hvor mye du vil det

Før du fortsetter må du være sikker på deg selv, og at du virkelig vil gjøre dette. Å gi ut sin egen bok krever både forpliktelse og engasjement.

Hvis du ikke er helt sikker, vær så snill og ikke gå videre. Du kommer bare å kaste bort penger og tid.

Bokutgivelsens 7 trinns prosess Avgjør hvor mye du vil det - Bokutgivelsens 7-trinns prosess

Ha ditt manuskript klart

Når du er sikker på at du vil gå videre med planene dine, må du ha manuskriptet ditt klart. Det betyr at du allerede har gjort de nødvendige redigeringene og at boken allerede er klar for trykk.

Spør om tilbakemeldinger

Det er en ting at du selv liker hvordan boken din ble, og en helt annen ting når andre gjør det. Som forfatter må du forstå at det dine lesere mener betyr mye. Hvis du vil komme ut der som en anerkjent og utgitt forfatter, da må du vite nøyaktig hva det er dine lesere vil ha.

Bokutgivelsens 7 trinns prosess Spør om tilbakemeldinger - Bokutgivelsens 7-trinns prosess

Velg bokens tittel

Det som gjør at en person plukker opp en bok, er et attraktivt omslag. Men det som gjør at de vil kjøpe den, er tittelen. Å ha den riktige tittelen som appellerer til din potensielle målgruppe er helt avgjørende, i og med at det kan avgjøre hvordan du kommer å selge i fremtiden.

Glem ikke bokomslaget

Som nevnt tidligere tiltrekker bokomslaget lesere, selv før de vet hva som er inne i boken. Når du publiserer, er et av målene dine å selge boken din og skape en fornuftig avkastning på investert kapital.

Gi ut

Når alt er klart, kan du begynne å gi ut mesterverket ditt. Lag et første anslag for hvor mange personer som kan tenkes å kjøpe boken din når du begynner å trykke.

I bunn og grunn er dette alle skrittene du må kjenne til. Ha alltid dette i bakhodet ditt for å sikre en feilfri lansering og utgivelse av bøkene dine.

Leave a Reply