Norge sender planer om at blokere oversøiske gambling hjemmesider

with Ingen kommentarer

shutterstock 1326850577 2 - Norge sender planer om at blokere oversøiske gambling hjemmesider

Norges regjering har publisert planer om å implementere DNS-blokkering av nettsteder som tilbyr gamblingprodukter som retter seg mot det norske markedet.

I en konsultasjonsavtale sendt til Europakommisjonen (EF) sa regjeringen at Gaming Authority (NGA) vil bli gitt myndighet til å bestille internettleverandører (ISP) for å hindre beboere i å få tilgang til spilloperatører som ikke er lisensiert til handel i Norge. Vi hjelper deg med å finne Norges beste betting sider!

I en endring av den foreslåtte gamblingloven ville NGA kunne utstede en DNS-blokkerende ordre dersom den fastslår at norsk lov har blitt brutt ved å bevise at det aktuelle nettcasino tilbyr gamblingtjenester uten lisens og at tilbudet er rettet mot det norske markedet. Når det først ble presentert for EF i fjor, søkte Gambling Act å beordre Internett-leverandører å bare varsle nettbesøkende om at nettstedet var ulisensiert.

I en kommentar til planene fortalte Abid Raja, kulturminister, reportere: «Disse selskapene gjør hva de kan for å omgå norsk lov. Med blokkering vil vi kunne knekke dem. Vi vil gå så langt som mulig for å kvitte seg med disse selskapene.

«I utgangspunktet ønsker vi ikke DNS-blokkering. Men vi ønsker heller ikke de gambling problemer, disse virksomheder bringe til landet.»

Den norske regjeringens oppsummering av planene som ble sendt til EF-staten NGA kan bare utstede blokkeringsordre dersom den utgjør et proporsjonalt tiltak i det konkrete tilfellet. I forholdsmessighetsvurderingen skal NGA balansere interessene til fordel for å utstede en ordre mot andre interesser som påvirkes av en slik ordre, herunder interessene til Internett-leverandøren og eieren av nettstedet, samt hensynet til informasjonsfrihet og ytringsfrihet.

Regjeringen sa at før han utstedte en ordre om DNS-blokkering, skulle regulatoren ha forsøkt å kontakte gamblingleverandøren direkte. Hvis slik dialog ikke lykkes, eller forespørselen er ubesvart, kan NGA utstede en DNS-blokkeringsordre.

Det la til at NGA kan bestemme innholdet og formen på landingssiden, der besøkende vil oppdage at nettstedet er blokkert.

Den norske regjeringen lovet strengere sanksjoner mot ulisensierte operatører da den presenterte den nye gamblingloven tidligere i år.

Lovgivningen søker å forene landets tidligere lotteriloven, spilleloven og totalisatorloven samtidig som markedsmonopolet deles av Norsk Tipping og Norsk Rikstoto opprettholdes. Et forbud mot utenlandske operatører som markedsfører sine tjenester til forbrukere i landet ville også forbli på plass.

Leave a Reply